Laatste nieuws


Hier vindt u het laatste nieuws van onze school


Keep it Clean Day   20-09-2018

Elke derde vrijdag van september is het Keep it Clean Day, een dag waarop veel mensen de handen ineen slaan tegen zwerfafval. Samen met alle kinderen van de school doen we ook hieraan mee! We krijgen materialen zoals knijpers, vuilniszakken en hesjes. Het is dus niet de bedoeling dat de kinderen met hun handen opruimen! We zorgen ervoor dat De Esch er super schoon uitziet aan het einde van de dag.

We beginnen om 13:00 en zullen al het afval opruimen rond de school en op het schoolplein. Terug in de klas worden de vuilniszakken gewogen! Wie heeft de zwaarste vuilniszak?

Top


Nieuw schooljaar   05-09-2018

We zijn alweer hard aan het werk sinds de start van het nieuwe schooljaar. En er staan natuurlijk ook weer allerlei leuke en interessante activiteiten op het programma. De kinderen van groep 7 hebben bijvoorbeeld hun eerste oogst uit de schooltuin gehaald: paprika's, courgettes, pepers en meer. Ook komen de mini-finals er weer aan. Dit is het jaarlijkse sport-evenement waarin kinderen van verschillende scholen uit Rotterdam het tegen elkaar opnemen in allerlei sporten, zoals handbal, voetbal en atletiek! 
Top


Afscheid Rob Jansen   06-07-2018

Onze directeur gaat met pensioen! Na meer dan 40 jaar gaat hij het Rotterdamse onderwijs verlaten.

Top


Dagvierdaagse   13-06-2018

Ook dit jaar organiseren wij weer de Dagvierdaagse. We gaan met bijna alle kinderen van school vier dagen lopen onder schooltijd. Het start- en eindpunt is op school. Ook dit jaarworden er weer leuke routes uitgezet van 5 km. Ouders die als begeleider mee willen lopen of de drinkpost willen bemannen, zijn van harte welkom. De kinderen van groep 1 lopen nog niet mee, voor hen is het nog een te grote belasting. Zij zullen op school hun eigen programma hebben.

De dagvierdaagse wordt gehouden van maandag 2 juli tot en met donderdag 5 juli. We wensen alle kinderen heel veel plezier en heel veel succes!
Top


Nieuwe directeur   29-05-2018

Aan het einde van het schooljaar neemt Rob Jansen, na 34 jaar, afscheid als directeur van onze basisschool. Hij heeft dan 43 jaar en meestal met veel plezier in het Rotterdamse basisonderwijs gewerkt. Rob gaat met pensioen. Afgelopen periode hebben er gesprekken plaatsgevonden om een nieuwe directeur te werven. Met plezier kunnen we melden dat Laura Fleuren vanaf het nieuwe schooljaar zal starten als directeur op onze school. Zij is hier momenteel al aan het werk, om de wisseling van directie soepel te laten verlopen. Met de komst van Laura krijgt de school een enthousiaste directeur, die al de nodige ervaring in de functie heeft opgedaan.

Laura Fleuren heeft zich al voorgesteld aan de ouders. Mocht u kennis willen maken met haar, dan bent u van harte welkom op onze school!

Top